Lilia och Alexanders tips för en romantisk weekend i Stockholm

Lilia och Alexanders bästa Stockholmstips

Vilken restaurang rekommenderar ni för en romantisk dejt? 
Vi gifte oss på Urban Deli Nytorgets uteservering 2017 så för oss är det väldigt romantiskt. På Urban Deli Nytorget är det alltid bra stämning, liv och det är ett riktigt bra dejtställe. Det känns som vi är ett nyförälskat par på vår första dejt varje gång vi går dit. De har goda skaldjur o härligt bubbel. Personalen är inbjudande och peppande och det är grym musik och ibland dj:s. Som bonus är det alltid en grym stämning när man än kommer: middag, frukost, lunch, brunch – det är alltid en kärleksfest.

Vilken stadsdel eller vilka kvarter tycker ni är mest romantiska i vår huvudstad?
Söder alla dagar i veckan, men vid vattnet. Vid Årstaviken och Tanto är det extra fint. Sätt er på Debaser pontonens bryggbar, bastubada i Tantos bastuförening, ta med er en flaska bubbel och sätt er vid vattnet efteråt eller bada på bryggan utanför Nyfiken gul. Är det inte Corona så dansa loss på Trädgården och nattbada efter. Vi rekommenderar även street marknaden, Skinnaviksberget, Bleck, La Olita, Morfar Ginko, Fotografiska, Koh Phangan, Babylon och hela Skånegatan på sommaren när den är gågata. Även Långholmen med halvförbjuden dans och nattbad är en upplevelse. 

Vart går ni för en mysig fika?
Vi kör med mest med bubbelfika, men annars säger vi Urban Deli Nytorget eller Kaferang som också ligger vid Nytorget. Gildas kan vara härligt när det är vinter eftersom de har mysiga soffor att sitta i bredvid varandra. Dessutom har många museum trevliga fik – Fotografiska till exempel.

Vilket hotell skulle ni rekommendera för en staycation i Stockholm?
Alla med bastu. För oss är det viktigaste att det finns bastu, till och med när vi bokar utomlands. Vi har inte varit på så mycket hotell i Stockholms innerstad då vi bor på Södermalm. Däremot älskar vi ju Ellery Beach House på Lidingö, Engsholms slott, Djurönäset, Hotel Marina Tower och Yasuragi. Vi har faktiskt aldrig testat att sova på Grand hotell i Stockholm, men det är något vi vill testa. Rummen är inte det viktigaste utan att det finns en bra häng.

Vilket är ert favoritutflyktsmål utanför centrala Stockholm?
Vi älskar Ellery Beach House där man får både spa och festfeeling med cocktails, glitter och glamour. Det är kul att få ett spa där man både kan bada i havet och sätta på sig glitterklänningen efteråt. De har härliga varma pooler och bastur plus dagsbäddar vid brasan där man kan sippa på drinkar. Grymt med bastu vid vattnet!

Har ni någon ytterligare Stockholmspärla som ni vill tipsa läsarna om?
Cafe Blå på Östgötagatan/Bondegatan som drivs av en spådam och hennes dotter är värt ett besök. Spådamen spår i kaffe och kort, och dottern säljer kristaller och smycken. Det kanske inte låter så romantiskt men de ser in i er själ och ser om ni är menade för varandra.

Ett annat tips oavsett vart ni går är att mötas ute, klä upp er på varsitt håll och gå på dejt!