Elite Hotel Marina Tower

Hotel Marina Tower – Unikt boende vid Stockholms inlopp

Elite Hotel Marina Tower är lugnt beläget vid Saltsjöns strand, strax utanför Södermalm på gränsen mot Nacka. Byggnaden är en fantastisk industribyggnad i rött tegel som tidigare var en kvarn, Saltsjökvarn. Kvarndriften lades ned 1988 men nu har byggnaden åter fått liv i form av ett unikt hotell vid Stockholms inlopp.

Utsikten från hotellet är fantastisk med staden i väster, Djurgården och Waldemarsudde tvärs över vattnet och Stockholms skärgård i öst. Om ni vill lyxa till er weekend rejält bokar ni in er i någon av sviterna. Väljer ni tornsviten har ni tillgång till en egen privat och exklusiv takterass.

Det mest romantiska sättet att ta sig till hotellet är utan tvekan med båt. Sträckan Nybrokajen (i city) till Saltsjöqvarn trafikeras året om och tar cirka 10 minuter. Under sommarhalvåret går dessutom M/S Emelie på helgerna. Betalar gör ni ombord på båten.

Kommunikationerna är goda och det går lätt att ta sig hit med tåglinjen Saltjöbanan eller med buss, antingen från Slussen eller city. Vid vår vistelse på hotellet tog vi oss hit genom att promenera från t-banestation Medborgarplatsen på Södermalm.

Vi var riktigt nöjda med rummet vi fick – ett superior dubbelrum med rejäl takhöjd och härlig rymd på nionde våningen med fin utsikt mot havet och skärgården. Hotellrestaurangen SQ Bar & Resturang inspireras av det nordiska köket och har ett fokus på närodlat och hållbart. Vi åt vår middag där och maten var smakrik och vällagad och priserna på varmrätterna varierar mellan 220-350 kr. Hotellfrukosten var även den riktigt bra och bidrog till en positiv helhetsupplevelse.

Lyxiga Sturebadet har en filial i hotellet och gästerna har därmed tillgång till en exklusiv spa- och träningsanläggning med pool, jacuzzi, bastu samt turkiskt hamam. Ett utmärkt val av hotell för en romantisk weekend i Stockholm med andra ord.

Adress: Saltsjöqvarns Kaj 25
Telefon: 08-555 702 00
T-bana: Medborgarplatsen eller Slussen
Saltsjöbanan: Henriksdal
Mer information: Booking.com

Läs mer och boka