Och himlen därtill

Restaurang Himlen – Stockholms bästa skybar

Himlen är en elegant och lyxig resturang och skybar belägen på 26:e våningen i en skyskrapa på Södermalm. Hit går vi framförallt för att dricka goda drinkar och hänföras av den makalösa utsikten över Stockholm, men här kan man även äta gott om man är beredd att betala för det. Prislappen för en varmrätt hos finkrogen ligger mellan 250-400 kronor.

Om ni är ute efter en lugnare atmosfär och vill slippa trängas rekommenderar vi att ni kommer hit en vardag eller tidigt på kvällen. Klientelet är blandat men ofta uppklätt och något äldre. Åldersgränsen är 25 enligt vakterna vid hissen på bottenvåningen.

Höghuset som inhyser restaurangen är en klassisk Stockholmsbyggnad och stod klar 1959. Det ritades av funkisarkitekten Paul Hedqvist och nyttjades under många år som huvudkontor för Skattemyndigheten i Stockholm och fick därför smeknamnet Skatteskrapan. Idag utgörs det 86 meter höga huset av studentbostäder samt en galleria med butiker och restauranger. Skatteverket har flyttat ut och numera kallas byggnaden kort och gott för Skrapan.

Adress: Götgatan 78
Telefon: 08-660 60 68
T-bana: Medborgarplatsen
Webbsida: Restauranghimlen.se