Nofo Hotel

NOFO Hotel – Charmigt boutiquehotell i hjärtat av söder

NOFO Hotell är inrymt i en kulturhistorisk fastighet från 1780 och det är inte mer än en nedtonad diskret skylt på Tjärhovsgatan som skvallrar om att det döljer sig ett romantiskt boutiqhotel här.

Hotellet är beläget i Stockholms trendiga stadsdel Södermalm, mindre än 15 minuters promenad från Gamla stan och bara några kvarter från butikerna på Götgatan.

Atmosfären är avslappnad, levande och internationell. Rummen på NOFO Hotel är individuellt inredda med inspiration från New York, London, Paris, Rom och Skandinavien. Flera rum har utsikt över innergården eller Katarina kyrka.

Rummet vi bor i är litet men väldigt mysigt. Takhöjden är rejält tilltagen vilket skapar härlig volym. Inredningen går i dova färger i grått med inslag av grön/blå toner och mörka snickerier; mässingsdetaljer och en röd fåtölj som en liten färgklick. Badrummet känns lyxigt med sitt mörkgröna kakel och hexagonformade klinker.

I bottenplanet ligger NOFO Wine bar vars lokal är både ombonad och inbjudande. Maten är okomplicerad, vällagad och passar för att dela med varandra. Här erbjuds noga utvalda viner, välgjorda drinkar och lokalt bryggd öl. Sommartid finns uteservering på Stockholms kanske skönaste innergård.

Inredningen och känslan tillsammans med läget och den mysiga innergården gör att NOFO Hotel enkelt kvalar in på vår lista av utmärkta hotell för en romantisk weekend eller staycation i Stockholm.

Adress: Tjärhovsgatan 11
T-bana: Medborgarplatsen
Telefon: 08-503 112 00
Boka via: Booking.com

Läs mer och boka