Il Tempo entré

Il Tempo – Romantisk italienare på Södermalm

Il Tempo är en trevlig italiensk kvarterskrog på Södermalm som vi verkligen gillar. Lokalen på hörnet vid Högbergsgatan och Repslagargatan är mörk och mysig med sina dova färger. Det här är en klassiskt romantisk miljö och inredning ger en härlig bistrokänsla.

De zebramönstrade art deco-tapeter som klär väggarna är samma tapeter som en gång återfanns på den italienska restaurangen Gino i New York, som Il Tempo låtit sig inspireras av. Maten är här vällagad och menyn är full av rustika italienska smaker i olika former. Sedan början av 1990-talet har man här serverat klassiska rätter och viner, inspirerade av det italienska köket i New York.

Il Tempo är populärt och borden fylls snabbt även under veckorna. Klientelet är blandat. Här finns gäster i olika åldrar och konstellationer. Trots ett antal ägarskiften och renoveringar sedan starten på 90-talet så finns de klassiska zebratapeterna och Il Tempo-känslan kvar. Vi gillar Il Tempo och tycker det är ett utmärkt restaurangval för en romantisk middag för två – ett ställe man gärna vill återvända till.

Adress: Högbergsgatan 40
Telefon: 08-644 75 10
T-bana: Slussen
Webbsida: Iltempo.se

Läs mer och boka bord