Hotell Gio reception

Hotel Giò – med inspiration från Italienskt 50-tal

En snöig vinterdag checkar vi in på Hotel Giò i stadsdelen Solna, strax norr om centrala Stockholm. Hotellet ligger i ett urbant läge, alldeles intill motorvägen, men Hagaparken ligger endast ett par minuters promenad bort. Vi kombinerade vår vistelse på Giò med ett besök på Fjärilshuset där vi njöt av värmen och grönskan – en passande utflykt en kall januaridag.

I den charmiga tegelbyggnaden hittar du 180 väldesignade rum i olika utföranden utspridda över 10 våningsplan. Samtliga rum är designade och inredda för att införliva känslan av det ikoniska 50-talets Italien. Designen är inspirerad av Pirellihuset i Milano, och är döpt efter dess arkitekt och formgivare: Giò Ponti. Hotellet spelar vidare på detta koncept, och efter att i över 60 år huserat kontorsarbetande människor, välkomnar nu istället de tidstypiska trapporna, hissarna och dörrarna in gäster för att slappna av och njuta av allt Solna och Giò har att erbjuda.

I bottenplanet ligger trevliga Mama Giò Restaurang & Bar som serverar mat och dryck i en varm och välkomnande atmosfär. Maten är givetvis inspirerad av Italien, men blandas också upp av klassiska favoriter från annat håll. Under sommarsäsongen kan du njuta av middagen eller frukosten på den trevliga uteserveringen. Utöver restaurangen så finns även det hemtrevliga Vardagsrummet där man kan ta en drink umgås och spela spel.

Foton: Hotel Giò

Adress: Råsundavägen 1
Pendeltåg: Solna Station
Busshållplats: Haga Norra
Telefon: 08-122 005 50
Boka via: Booking.com

Läs mer och boka