Il Tempo – Romantisk italienare på Södermalm

Il Tempo är en mysig italiensk kvarterskrog på Södermalm som man gärna återvänder till. Det är ett perfekt restaurangval för en romantisk middag för två. Just därför har jag och min fru firat flera av våra årsdagar här.

Lokalen är mörk och mysig med sina dova färger. Det här är en klassiskt romantisk miljö och inredning ger en härlig bistrokänsla. De zebramönstrade art deco-tapeter som klär väggarna är samma tapeter som en gång återfanns på den italienska restaurangen Gino i New York, som Il Tempo låtit sig inspireras av.

Maten är vällagad och god och menyn är full av rustika italienska smaker i olika former. “Det skall vara enkelt – inte för enkelt, det skall vara rustikt och vackert på de bästa av råvaror”, beskriver ägaren Peter Nordin.

Il Tempo är populärt och borden fylls snabbt även under veckorna. Klientelet är blandat. Här finns gäster i olika åldrar och konstellationer. Restaurangen öppnade i början av 90-talet som en kopia av den tidigare nämnda Gino på Manhattan. 2012 tog nya ägare över. Lokalerna renoverades, menyn uppdaterades men de klassiska zebratapeterna och Il Tempo-känslan finns kvar.

Adress: Högbergsgatan 40
Telefon: 08-644 75 10
T-bana: Slussen
Webbsida: Iltempo.se

Läs mer och boka bord