Hotell J – Ett romantiskt Newport vid vattenbrynet

Ett bra hotell för en romantisk weekend i Stockholm är Hotell J, som ligger på en naturskön plats i Nacka strand, bara ett stenkast utanför huvudstaden. Här kan man bo med en fantastisk utsikt över stadens hamninlopp och Djurgården samt avnjuta en härlig middag vid strandkanten på hotellets restaurang.

De ljusa och fräscha hotellrummen är inredda i marin stil, inspirerad av ett klassiskt sommarhus i den amerikanska seglarstaden Newport. Som en födelsedagspresent till min fru bjuder jag henne på en övernattning här, samt en middag på
Restaurang J, som ligger vid båthamnen någon minuts promenad från hotellet.

På Resturang J äter vi toast skagen med Kalixlöjrom, halstrad rödingfilé och avslutar med härlig glass och chokladkaka. Allt håller mycket hög kvalitet.

Efter middagen promenerar vi längs vattnet tillbaks till hotellets huvudbyggnad. Här sjunker vi ned i sofforna framför den öppna spisen, med varsin öl i handen i hotellets vardagsrum. Här kan man ta en fika, dricka en drink eller beställa en bit mat från den enklare barmenyn.

På morgonen innan hemresan njuter vi av en fantastisk frukost som serveras i 1800-talsmiljö i den gamla Tornvillan intill vattnet, med härlig utsikt över Djurgården och stadens hamninlopp. En perfekt avslutning på en romantisk helg i stockholm!

Adress: Ellensviksvägen 1
Busshållplats: Nacka Strand
Telefon: 08-601 30 00
Boka via: Booking.com

Läs mer och boka